23

189

272

11472

Kurs Merkezi

Branş

Öğretmen

Kursiyer

AŞCI ÇIRAĞI

Hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak kendisine verilen görevleri yerine getiren, üstlerinin denetiminde çalışan, mesleğe yeni başlamış mutfak elemanın eğitiminin verildiği programdır. Toplam eğitim süresi 272 saat olan bu programda kişisel bakım, işe hazırlık, sanitasyon, yiyecek-içecek hizmetlerinde haccp, bulaşık yıkama ve çöp atımı, besin öğeleri ve grupları, sebzeleri pişirmeye hazırlık, sebze garnitürleri, fond ve temel çorbalar, yumurta pişirme, basit tatlılar konularında eğitim veren kurs sonrası mesleki yeterlilik kazanan kursiyerler, konaklama ve ulaşım işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, kurum mutfaklarında, kafeterya ve restoranlarda, yemek fabrikalarında, ulaşım araçlarının yiyecek-içecek ünitelerinde vb. Yerlerde çalışabilirler.