23

189

272

11472

Kurs Merkezi

Branş

Öğretmen

Kursiyer

AŞCI YARDIMCISI

Bu programda, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak yiyecek üretimi yapma ve servise hazır hale getirme işlerinde aşçıya yardımcı olan mutfak elemanını eğitiminin verildiği programdır. Toplam eğitim süresi 896 saat olan kurs, kişisel bakım, işe hazırlık, sanitasyon, yiyecek-içecek hizmetleri, bulaşık yıkama ve çöp atımı, besin öğeleri ve grupları, sebzeleri pişirmeye hazırlık, sebze garnitürleri, fond ve temel çorbalar, yumurta pişirme, basit tatlılar, uluslararası özel çorbalar, soslar, patates garnitürleri, etlerin hazırlanması, et yemekleri, balıklar, su ürünleri, salata ve salata sosları, pilavlar, makarnalar, kıyılarak, mayalandırılarak, özleştirilerek, çırpılarak ve pişirilerek yapılan hamurlar, krema, sos ve şuruplar konularında eğitim vermektedir. Mesleki yeterlilik kazanan kursiyerler, konaklama ve ulaşım işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, kurum mutfaklarında, kafeterya ve restoranlarda, yemek fabrikalarında, ulaşım araçlarının yiyecek-içecek ünitelerinde vb. yerlerde çalışabilirler.